GDPR – Hantering av personuppgifter, Cookies | Hantverkshjälpenonline

Hantverkshjälpenonline

GDPR – Hantering av personuppgifter, Cookies

GDPR – Hantering av dina kontaktuppgifter här hos Hantverkshjälpenonline

Den 25 maj 2018 började en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: Datainspektionen.

Hantverkshjälpenonline har som förmedlingstjänst skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande:

Hantverkshjälpenonline är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina kontakter med leverantörer, samt i marknadsföringssyfte om du anmält dig till nyhetsbrev. Hantverkshjälpenonline lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part.

Användning av cookies

En cookie är en textfil som lagras på din dator. Cookies används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren, till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål och val. En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare. Vi använder inte permanenta cookies. Sessionscookies använder vi för att kontrollera om du är inloggad samt när du använder kategorifiltreringen. Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig. Om du inte vill tillåta cookies så kan du välja att ändra inställningar i din webbläsare så att de inte accepteras. Genom att acceptera cookies på din dator så anser Hantverkshjälpenonline att du ger din tillåtelse att cookies används vid besök hos oss.